Læs vores Sticks’n’Sushi i Valby anmeldelse her

Sticks’n’Sushi i Valby

I 2008 åbnede restaurant-kæden Sticks’n’Sushi en ny filial på hjørnet af Skolegade og torvet Tingstedet ved Valby Langgade. Restauranten er den yderste del af shoppingcentret Spinderiet og kan bestemt anbefales, hvis man er ude efter en let middag.

Af Sladana Lazic

Jeg havde i forvejen hørt om Sticks’n’Sushi i Valby fra venner og bekendte, og derfor faldt valget også på denne restaurant, da jeg skulle ud og spise en fredag aften.

 

Indretningen

Restaurantens lokale i Valby er helt særligt indrettet. Det er åbent, rummeligt, højt til loftet, ca. fem meter for at være mere præcis, og så er der plads til 60 siddende gæster ved lange borde, som løber gennem hele restauranten. Det åbne køkken ligger for enden af rummet, hvilket giver frit udsyn til de travle kokke, der anretter sushien, og så er endevæggen beklædt med et stort spejl, hvilket giver rummet dybde og får det til at virke større, lysere og mere luftigt.

Sticks’n’Sushi i valby

 

 

 

Gulvet skinner rødt, og væggene er holdt i rå beton. Over bordene hænger store gummiagtige og selvlysende blade, som skaber en hyggelig og trendy atmosfære. En trappe i venstre side af lokalet fører op til første sal, hvor toiletterne ligger, der i øvrigt er pæne og vedligeholdte. Ud over at spise på restauranten kan du naturligvis hente sushi take away. Hvis du ikke vil gå gennem hele restauranten, kan du skyde genvej gennem døren fra Skolegade, hvorfra der er direkte adgang til baren.

 

Maden

Hvis du tidligere har været på en Sticks’n’Sushi-restaurant, så vil menukortet ikke bringe mange overraskelser. Man finder de samme rå fisk, sticks og retter, som de andre restauranter, men i Sticks’n’Sushis tilfælde er det ikke nødvendigvis dårligt, da menukortet byder på mange spændende menuer, mens de erfarne sushi-elskere har mulighed for at sammensætte deres egen menu. Ofte vil restaurantens kokke dog have en dagens specialitet, som du kan lade dig friste af.

 

Udvalget af ikke-alkoholiske drikkevarer, vin, japansk og dansk øl er fint varieret, så selv om de ikke serverer drinks på Sticks’n’Sushi i Valby, er det ikke svært at finde gode drikkevarer til maden. Er du til saké er udvalget stort, og du kan også smage den japanske blommevin. Vi bestilte ingefær & citronbrus-saft fra Ebeltoft Gårdbryggeri samt Sticks’n’Sushis egen mørke øl Biiru, som begge passede rigtig fint til menuen.

 

Vi startede aftenen med en skål edamame-bønner med salt og citron og herefter fulgte Upgrade-menuen til to med i alt 40 sushi-stykker. Vi fik tjeneren til at bringe sushien af nogle omgange, så vi kunne nyde nogle få retter sammen, og så sticksene forblev varme.

 

Den første ret bestod af seks skiver laksecarpaccio med limemarinade, som smagte dejlig frisk. Det blev efterfulgt af et fad med Nigiri, som var gode uden at være fantastiske. Herefter blev det kun bedre.
Næste ret stod på Uramaki inside-out-ruller – otte California de luxe rolls med blandt andet rejer og avocado, der blev leveret sammen med Kaburimaki toppede ruller (otte yummi roll) med finskåret purløg, krabbe og rødløg. Rullerne var inside out, og den knasende fornemmelse, som derefter smelter på tungen, var, som navnet antyder, meget yummi. Faktisk var de det bedste ved menuen og en klar favorit blandt alle de mange ruller og styles, som vi fik serveret. Det sidste på fadet var seks rispapir-ruller med and, goma og salat, der blev serveret med svampesauce. Sushien var serveret med alt, hvad dertil hører – wasabi, soja og syltet ingefær.

Den sidste ret i menuen var sticks, yakitori, hvor to var med kyllingevinger, to laksetournedos med ventréche bacon og to med gedeost svøbt i bayonneskinke. Hvor vi var enige om, at de første sticks var rigtig gode, så gedeosten en smule for meget for min ledsager, som måtte efterlade halvdelen. De varme sticks blev serveret med friskskårede grøntsager som agurk, gulerod og spidskål (Yasaisticks) med misodip.

 

 

god sushi i valby hos Sticks’n’Sushi

god sushi i valby hos Sticks’n’Sushi

 

Efter menuen troede jeg ikke, at jeg kunne få mere ned, men fandt alligevel noget til den søde tand. Prikken over i’et var derfor Rawfood-kagen toppet med hindbærstøv, som var rig på sunde kalorier fra dadler, paranødder, kokosolie, rå kakao, agavesirup, gojibær, spirulina, kardemomme, kanel og appelsinskal. Min ledsager bestilte tre forskellige Crème Brûlée i mini-udgave – en med vanilje, en med kokos og en med lakrids, hvor vi begge var enige i, at man nok havde været en smule for modig, når det kom til lakrids-udgaven. Min Rawfood-kage var dog perfekt balanceret mellem det søde i kagen og det lidt sure hindbærstøv.

 

Betjeningen

Som man kender det fra Sticks’n’Sushis andre restauranter, så er tempoet højt. Det er en del af restaurantens image, og hvis man som mig ikke har noget mod et pulserende miljø og højt tempo, så vil man ikke blive generet af dette. Når man træder ind af døren bliver man hilst velkommen af et højt  ”Irrashaimase”, hvilket betyder noget i retning af  ”goddag og velkommen i vores restaurant”. Det er naturligvis ganske fint, og ikke mindst venligt, men det kan være svært ikke at trække på smilebåndet, når det bliver råbt af fire, unge, danske knægte. Vores tjener var flink, og selv om han havde travlt, tog han sig god tid til at forklare om de enkelte retter.

 

Pris:

Bord til 2 / Upgrade-menu 499 kr.

Rawfood kage 22 kr.

Crème Brûlée 75 kr.

 

Åbningstider:
søndag – torsdag

café + shop: 10 – 23

køkken: 11 – 21.30

 

fredag – lørdag

café + shop: 10 – 23

køkken: 11 – 22

 

Her ligger restauranten:

Sticks’n’Sushi i Valby
Valby Tingsted 4

Tlf. 36 17 18 36.

Du kan bestille bord enten online eller via telefonen

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *