Wasabi – knaldhamrende stærkt og lækkert

Hvad er wasabi ?

Wasabi er kendt som den japanske peberrod. Wasabien er stærk og super lækker, det har utallige anvendelsesmuligheder, og er uundværligt som tilbehør til sushi. Det wasabi vi her i vesten kender fremstilles af roden fra planten af samme navn. Man kan få mange forskellige former for wasabi, alt efter hvad man skal bruge det til.

I pulverform ses det ofte, pulveret blandes op med vand og røres til en pasta. Man kan også få en færdiglavet pasta på glas eller tube.

Den fuldendte sushi

Fuldendt sushi, om den er hjemmelavet eller fra en restaurant, bliver først helt perfekt med wasabipasta. Om du er til stærk mad eller ej, vil du uden tvivl nyde sushi med wasabipasta. Wasabien kan doseres efter smag, og du kan således dosere til den stærkhedsgrad som du bryder dig om. Det er virkelig værd at prøvesmage wasabien, og sammen med sushi vil du få en uforglemmelig smagsoplevelse.

Hjemmelavet sushi med wasabi


Lav sushi derhjemme og imponer dine gæster. Sushi er en kunst, men har man mod på at prøve sig frem med en anderledes madform, bør man prøve at kaste sig ud i sushien. Det er ikke så svært som det umiddelbart ser ud. Sørg for at anskaffe dig de rigtige remedier, først og fremmest de rigtige ingredienser, her i blandt wasabipasta alle pulver.

Førhen skulle man i specialforretninger for at handle ind til hjemmelavet sushi, men i dag er retten blevet så populær, at man i de fleste dagligvareforretninger kan handle ind til hjemmelavet sushi.

Find en god sushiopskrift at gå efter

Brug din hukommelse fra tidligere sushioplevelser samt din fantasi. Det kan kun blive sjovt, og aldrig helt galt med de rigtige ingredienser. Husk hygiejnen når du laver sushi, det er trods alt rå fisk, du serverer.

Se også: Gode sushi-opskrifter. 

Sushiopskrifter med wasabipasta


Wasabi kan bruges til meget andet end sushi. Overordnet er wasabien rigtig lækker til alle former for fisk. En god kombination er laks, wasabipasta, forårsløg og limefrugt. En tunsandwich kan ligeledes peppes op med en smule wasabipasta, og i forskellige salater kan wasabien ligeledes gøre underværker. Prøv at smage kartoffelsalaten til med lidt wasabipasta, og prøv dig ellers frem.

På Internettet kan du finde masser af gode opskrifter med wasabipasta.
Du kan købe wasabi i de fleste større dagligvarebutikker, i sushiforretninger og i specielbutikker. Også på Internettet kan du bestille og købe wasabien, og herved få det bragt direkte til postkassen.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *